Login Form



Who's Online

We have 26 guests online

Statistics

OS : Linux t
PHP : 5.2.17
MySQL : 5.6.36
Time : 16:31
Caching : Disabled
GZIP : Enabled
Members : 3138
Content : 170
Web Links : 6
Content View Hits : 169241

 
 Darkstone Forum :: General Game Forum
Welcome Guest   [Register]  [Login]
 Subject :Saves in GOG version.. 30-04-2012 01:05:05 
azzy9
Moderator
Joined: 04-02-2010 15:21:36
Posts: 29
Location

Well just got the GOG version of darkstone and tries to use my old darkstone save file by using DSLooker.

DSLooker updates the files computer name but then when playing the GOG version, it deletes the save file and creates its own file.

It seems like the save files are not compaitble with each other so if you want to use an old save, you have to use the original version.

IP Logged
Last Edited On: 30-04-2012 01:07:25 By azzy9 for the Reason
 Subject :Re:Saves in GOG version.. 30-04-2012 08:13:44 
Mithrandir
Moderator
Joined: 26-01-2010 09:45:51
Posts: 24
Location

I cannot verify this behaviour. I copied a save from 2011 (from my 'EUR' Darkstone version patched to 1.5b) into the save folder and had no problems loading / playing / saving it.

Of course, the computer name hasn't changed since then...

So, I don't think the GOG.com version corrupts your files. There has to be some other problem.

IP Logged
 Subject :Re:Saves in GOG version.. 01-05-2012 01:36:56 
azzy9
Moderator
Joined: 04-02-2010 15:21:36
Posts: 29
Location

Wierd.... DSLooker tries to look at the new character's save file then crashes, yet works when looking at the old character.lpl file. yet it still get replaces with the new one that is generated everytime.

 

[edit] lol, after some messing around with the compatibility settings, found if you put it to 98/me it still has the DRM and asks for the disk. also found for me if i put it to xp I get the mouse clicks which i do not get with no compatibility (May be different for other people) [/edit]

[edit ver=2] just replaced the exe with the original game version and the save files and the character files load as usual so it must be in the gog's version of the .exe file. I do not understand how your version is not affected and loads ok????[/edit]

 

 

IP Logged
Last Edited On: 05-03-2013 15:26:29 By azzy9 for the Reason
 Subject :Re:Saves in GOG version.. 01-05-2012 08:59:35 
Mithrandir
Moderator
Joined: 26-01-2010 09:45:51
Posts: 24
Location
There were always two major versions ... 'US' and 'EUR' ... for each of them there were other patches / binaries. I guess GOG.com has the european version and your saves were from a american version of the game. But like I said, that's just a guess.
IP Logged
 Subject :Re:Saves in GOG version.. 01-05-2012 16:41:48 
azzy9
Moderator
Joined: 04-02-2010 15:21:36
Posts: 29
Location

I know the original version I had is the EUR version since I have the original legit disc and it was released already patched to 1.0.5b.

[edit] GOG must use the US version of darkstone since the original versions save files can be changed yet the GOG's versions save files crash DSLooker.

"Darkstone must be installed and the characters.lpl and save games to patch must be in their proper folders for Chartrans, DSName and DSlooker to work.

If you have the US version, a hex editor is the only way to move save games to a different PC or re-use them after changing your computer's name in Windows. I like the free HxD from http://www.mh-nexus.de"

(taken from http://www.neoseeker.com/forums/1190/t1467455-some-tips-for-pc-version/)

[/edit]

IP Logged
Last Edited On: 01-05-2012 16:59:24 By azzy9 for the Reason
 Subject :Re:Saves in GOG version.. 20-06-2015 17:06:23 
Pureblood
Moderator
Joined: 06-02-2010 11:10:34
Posts: 7
Location: Germany
The GoG version doesn't run right on my Windows 7 machine. When using "Windows 98 compatibility", it requires the Darkstone CD, but with other compatibility modes, a lot of graphics are missing, so I can't even pick up items in Dungeons...
IP Logged
 Subject :Re:Saves in GOG version.. 21-06-2015 14:09:21 
azzy9
Moderator
Joined: 04-02-2010 15:21:36
Posts: 29
Location
Hi, same happens to me, so to fix this I use commands at the end of the target URL on the shortcut without the compatibily mode on. the commands I use are: -sortbyz: sorts out missing graphics -32bits: sorts out some lag issues which becomes "C:\Program Files (x86)\GOG.com\Darkstone\Darkstone.exe" -sortbyz -32bits and everything seems fine exept a few glitches such as on the loading screen it does not show the level name, but everything is fully playable.
IP Logged
 Subject :Re:Saves in GOG version.. 22-06-2015 00:50:58 
Pureblood
Moderator
Joined: 06-02-2010 11:10:34
Posts: 7
Location: Germany
Thank you so much, azzy!
IP Logged
Page # 


Powered by ccBoard